Smaczne filety rybne w rzodkiewce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne filety rybne w rzodkiewce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 gramów

null

3 łyżki

1 pęczek

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, odciśnij i osusz. Oprósz solą, nasmaruj musztardą i olejem. Odłóż w chłodne miejsce n kilka minut.

Krok 2

Rzodkiewki obierz, umyj i potnij w plastry, tak samo cebulę i pora.

Krok 3

Na dno żaroodpornej formy do zapiekania wysmarowanej tłuszczem przełóż talarki cebuli, następnie ułóż ryby i obłóż je rzodkiewkami.

Krok 4

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej