
Składniki
1 sztuka
null
100 gramów
null
3 łyżki
1 pęczek
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, odciśnij i osusz. Oprósz solą, nasmaruj musztardą i olejem. Odłóż w chłodne miejsce n kilka minut.
Krok 2
Rzodkiewki obierz, umyj i potnij w plastry, tak samo cebulę i pora.
Krok 3
Na dno żaroodpornej formy do zapiekania wysmarowanej tłuszczem przełóż talarki cebuli, następnie ułóż ryby i obłóż je rzodkiewkami.
Krok 4
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej