Smażone oliwki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone oliwki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
429 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

5 łyżek

4 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tacę wyłóż pergaminem do pieczenia. Zawartość szerszej saszetki opakowania przesyp do miski i wymieszaj z parmezanem.

Krok 2

Oliwki obtocz w mące, a następnie w rozkłóconym jajku.

Krok 3

Oliwki przełóż do miski z panierką Knorr i delikatnie potrząsając, wymieszaj tak, aby całkowicie były obtoczone w niej.

Krok 4

Ułóż je na pergaminie i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zawartość węższej saszetki Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Łagodnym oraz Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5

W niewielkim garnku rozgrzej olej i ostrożnie smaż po kilka oliwek na złoty kolor. Usmażone oliwki podawaj z przygotowanym dipem.

4

Opinie o przepisie

  • Ela Hammad

    Ela Hammad , 05.09.2016

    robią wrażenie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Dudek

    Aneta Dudek , 21.08.2016

    Można podawać ja na zimno ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wadas

    Maria Wadas , 15.08.2016

    A jak dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Babyn

    Krzysztof Babyn , 06.05.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone oliwki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Muffinki frittata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej