
Składniki
null
null
150 gramów
100 mililitrów
2 łyżeczki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na plastry, a boczek w kostkę.
Krok 2
Na patelni z boczku wytop tłuszcz, a skwarki przełóż do miseczki.
Krok 3
Pomidory oprósz solą i pieprzem i obtocz w kaszce.
Krok 4
Na tłuszczu z boczku usmaż pomidory z obu stron. Podawaj posypane boczkiem, pokropione tabasco i ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej