Smażony makaron z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut i odcedź.

Krok 2

Każde jajko rozbełtaj i wylewaj pojedynczo na rozgrzany olej. Usmaż 4 cienkie omleciki, a następnie zwiń w ruloniki i potnij na paseczki.

Krok 3

Rozgrzej kolejną porcję oleju i wrzuć posiekaną kapustę, zmiażdżony czosnek, starty imbir i pokrojoną w słupki marchewkę.

Krok 4

Podsmaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy, sos chili oraz makaron.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50ml zimnej wody.

Krok 6

Wlej płyn na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Smaż jeszcze ok. 5 minut. Podawaj posypane pokrojonymi omletami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej