
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na mocno rozgrzany w woku oleju wrzuć pokrojony w plastry czosnek i podsmaż go. Teraz dodaj pokrojony w pół plastry bakłażan i podsmażaj przez pół minuty, mieszając.
Krok 2
Następnie wlej ocet ryżowy. Zmniejsz ogień, przykryj wok i duś przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Sprawdź czy bakłażan zmiękł. Jeśli tak to wrzuć pokrojoną w paski paprykę, posiekane chili oraz pieczarki bez zalewy pokrojone w cząstki. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Wlej sos sojowy oraz dodaj pozostałe przyprawy i odrobinę cukru.
Krok 4
Dodaj również przyprawę Knorr i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Ściągnij pokrywkę i gotuj kilka minut tak aby nie rozgotował się bakłażan. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej