Szaszłyki z ryb i owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z ryb i owoców morza

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

10 sztuk

10 sztuk

10 łyżek

10 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę posiekać (zostawić 10 listków do dekoracji) i połączyć z oliwą z oliwek, przyprawą Knorr do ryb i sokiem z połowy cytryny. Marynatę podzielić na dwie części. Łososia i tuńczyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 2 cm na 2 cm. Tak przygotowaną rybę włożyć do części marynaty wraz z krewetkami,wy mieszać, a następnie odstawić na około 30 minut.

Krok 2

Cebulkę sparzyć w gotującej się wodzie, obrać i przekroić na pół. Na zmoczony w wodzie patyk grillowy nadziewać kawałek łososia, pomidor, krewetkę, cebulkę tuńczyka. Szaszłyki obsmażyć na patelni grillowej z obu stron po 5 minut, następnie opiekać w piekarniku 15 minut ułożyć w odpowiednich naczyniach i polać łyżką pozostałej marynaty z oliwą, dekorować listkiem kolendry i dodać kawałeczek cytryny do ewentualnego doprawienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z ryb i owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej