Kulki szpinakowe z kaszą kuskus - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Szpinakowe kulki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 ziarno

1 pęczek

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę bulionową knorr kruszymy do miseczki z kuskusem. Kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie mieszamy. Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak. doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy gotowy kuskus. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy.

Krok 2

Paprykę kroimy w paseczki mieszamy z kaszą. Podajemy w kulkach

Krok 3

Ozdabiamy natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej