
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
500 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrojoną w paski podsmaż na bardzo dobrze rozgrzanej patelni lub w woku, aż będzie rumiana.
Krok 2
Wlej mleko kokosowe, wyciśnięty sok z cytryn i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 3
Dodaj również zieloną pastę curry, cukier oraz mieszankę warzywną. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj kilka minut.
Krok 4
Na końcu dopraw potrawę posiekaną świeżą kolendrą. Podawaj z makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej