
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.
Krok 2
W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.
Krok 3
Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.
Krok 5
Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej