
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
5 sztuk
1 łyżka
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.
Krok 2
Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 4
Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej