Tarta z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

5 sztuk

1 łyżka

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na drobne kawałki. Duś na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 5 minut.

Krok 2

Białka ubij z żółtkami, dodaj śmietanę i chwilę ubijaj. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do białek dodaj rybę, koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 4

Wlej do formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej