Tortellini z sosem drwala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini z sosem drwala

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

300 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki i szynkę. Smażymy ok. 10 minut.

Krok 3

Dodajemy ugotowane tortellini, wlewamy śmietankę. Pietruszkę kroimy. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini z sosem drwala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej