
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
5 dekagramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój bakłażana, kabaczka, cebulę i pomidory w małą kostkę.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż warzywa do momentu, aż zmiękną. Dopraw je Delikatem Knorr.
Krok 3
Pokrój wędzona polędwicę w paski, dodaj ją do warzyw i całość jeszcze chwilę posmaż.
Krok 4
Roztrzep jajka, na jednolitą masę i zalej nimi warzywa. Smaż mieszając, zawijaj brzegi do środka, tworząc w ten sposób tortille. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej