Tosty z pomidorem i jajecznicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z pomidorem i jajecznicą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

4

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmaż lekko ściętą jajecznicę z 4 jajek.

Krok 2

Chleb tostowy upiecz w tosterze. pomidory pokrój na plasterki.

Krok 3

Na tost nałóż kolejno plasterek pomidora i jajecznicę. Oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z pomidorem i jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej