Tymbaliki z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tymbaliki z łososia

Autor: Pani Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki do tymbalików wyłożyć folią spożywczą. Kilka płatów wędzonego łososia drobno posiekać. Dodać sporo świeżo startej gałki muszkatołowej. Także 2 - 3 łyżki marynowanych kaparów, które obowiązkowo należy

Krok 2

wcześniej osączyć na wsiąkliwym papierze kuchennym. Zagotować 1/2 szklaniki rybnego bulionu. Do jeszcze gorącego dodać2 płaty zelatyny (7x12 cm) oraz pół szklanki siekanego kopru.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać. Doprawić 2 kroplami Tobasco. Przelać do foremek i odstawić do zastygniecia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej