Udka z patelni w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z patelni w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

null

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.

Krok 2

Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.

Krok 5

Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej