Wegetariańska niespodzianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska niespodzianka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Następnie ostudź i obierz.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w jednakowej grubości plastry. Chilli posiekaj.

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę Knorr, chilli oraz oliwę. Do przygotowanej marynaty włóż warzywa i wymieszaj razem.

Krok 4

Rozłóż 4 płaty folii aluminiowej. Na każdym z nich ułóż warzywną piramidkę, na przemian krążek ziemniaka i krążek cebuli. Na każdej z nich połóż również małą gałązkę rozmarynu.

Krok 5

Gotowe piramidki zawiń dokładnie w folię i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz 15-20 minut. Podawaj jako danie samodzielne lub jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej