Wiosenna zupa koperkowa na rosole – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa koperkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

2 łyżki

2 pęczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.

Krok 2

Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.

Krok 3

Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.

Krok 4

Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lodowy koktajl truskawkowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej