Wiosenny kapuśniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny kapuśniak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

null

null

null

null

250 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młodą kapustę i włoszczyznę umyj, oczyść i poszatkuj.

Krok 2

Przełóż razem z umytym mięsem do dużego rondla, posól i gotuj do miękkości.

Krok 3

Gdy składniki będą już miękkie mięso podziel na mniejsze kawałki, dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z mąki i tłuszczu.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku i zagotuj.

Krok 5

Wiosenny kapuśniak podawaj z ugotowanymi w osobnej wodzie ziemniakami i posypany świeżą natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej