
Składniki
750 gramów
null
null
null
null
250 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młodą kapustę i włoszczyznę umyj, oczyść i poszatkuj.
Krok 2
Przełóż razem z umytym mięsem do dużego rondla, posól i gotuj do miękkości.
Krok 3
Gdy składniki będą już miękkie mięso podziel na mniejsze kawałki, dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z mąki i tłuszczu.
Krok 4
Wymieszaj, dopraw do smaku i zagotuj.
Krok 5
Wiosenny kapuśniak podawaj z ugotowanymi w osobnej wodzie ziemniakami i posypany świeżą natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej