Wołowina ranczera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina ranczera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

5 sztuk

null

null

1 kilogram

6 łyżek

null szczypt

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w 3 cm kostkę. Obtocz w mące i podsmaż na oleju.

Krok 2

Obrana cebulę posiekaj. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Mięso przełóż do rondelka, wsyp cebulę i dolej 2 szklanki wrzącej wody. Przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 4

Duś od czasu do czasu mieszając do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje około 1 godziny.

Krok 5

Marchewkę i ziemniaki wsyp do rondla z mięsem, wymieszaj i duś 20 minut do chwili gdy warzywa będą miękkie.

Krok 6

Dodaj groszek i ponownie dopraw solą i pieprzem. Dwie łyżki mąki wymieszaj z wodą i wlej do potrawy, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
39 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej