Wołowina w sosie imbirowo sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie imbirowo sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

8 łyżek

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.

Krok 3

Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.

Krok 4

Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.

Krok 5

Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.

Krok 6

Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie imbirowo sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej