
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
5
3 sztuki
1
4
1
2 łyżki
1 łyżeczka
20 gramów
20 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj dokładnie z Fixem Knorr. Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę, kolendrę również pokrój.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa, dodaj przyprawy i wymieszaj. Następnie połącz mięso z warzywami, pokrojoną kolendrą i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Mięsna masę włóż do formy i rozprowadź równomiernie.
Krok 4
Piekarnik nagrzej do temp. 170 st. i piecz ok. 45 minut. Zapiekankę podawaj gorącą z sosem pomidorowym z chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej