Kanapki z zapiekanym selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z zapiekanym selerem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj seler, marchewkę i ser na średnich oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Połącz z bułką tartą, jajkami, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przełóż do formy keksowej włożonej papierem do pieczenia i zapiekaj ok. 30-45 min w 170 stopniach.

Krok 4

Otrzymanym a'la pasztetem posmaruj kromki chleba. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Muffinka Muffinka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena

    Marzena , 25.03.2023

    smaczne. Dziecim bardzo smakowały. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej