
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj seler, marchewkę i ser na średnich oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Połącz z bułką tartą, jajkami, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przełóż do formy keksowej włożonej papierem do pieczenia i zapiekaj ok. 30-45 min w 170 stopniach.
Krok 4
Otrzymanym a'la pasztetem posmaruj kromki chleba. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej