Zapiekanka z kalarepą i wędzoną szynką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kalarepą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

200 gramów

0.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepę obierz i pokrój w półplastry. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i wykładaj składniki w następującej kolejności: kalarepa, szynka i ser.

Krok 5

Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez pół godziny w temperaturze 200 stopni. Rada: Przed dodaniem do zapiekanki można podsmażyć na maśle cebulę oraz szynkę .

Krok 2

Sparz kalarepę i odcedź.

Krok 3

Ser zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, a szynkę i cebule pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kalarepą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej