Zapiekanka z cukinii z wędliną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinii z wędliną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

1 łyżka

50 gramów

null

200 gramów

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię oczyść, umyj i pokrój w ukośne paski. Blanszuj ja przez około 3 minuty w osolonej wodzie, po czym odsącz.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę i pokrój w plastry.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę. Zioła umyj, następnie oderwij listki i drobno je posiekaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj margaryną. Następnie układaj na przemian (tak, by nachodziły na siebie) : cukinię, kiełbasę, pomidory i ser.

Krok 5

Oprósz całość posiekanymi ziołami i skruszonymi Mini kostkami czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinii z wędliną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej