Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 sztuki

100 gramów

null

250 gramów

200 mililitrów

null

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.

Krok 3

Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej