Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
null
null
2 sztuki
100 gramów
null
250 gramów
200 mililitrów
null
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka podsmaż i pokrój w paski.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż w nim piersi z kurczaka. Posyp przyprawami.
Krok 3
Banany pokrój w plastry, a ananasy w kostkę i wysyp na mięso. Posyp curry i tymiankiem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej danie. Posyp serem.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej