Zapiekanka z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem feta

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

400 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, przelej zimną wodą i odstaw.

Krok 2

Z pomidorów zdejmij skórkę, a następnie pokrój je na cienkie plastry.

Krok 3

Ser feta roztop na wolnym ogniu, wymieszaj ze śmietaną, dodaj Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Dokładnie je rozprowadź

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem.Do naczynia włóż makaron i pomidory.

Krok 5

Całość polej sosem. Możesz przełożyć kilka warstw pomidorów i makaronu. Piecz w nagrzanym do 190 o C piekarniku ok. 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Fajitas z czerwoną fasolą
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej