Żeberka baranie z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka baranie z rusztu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

zalewa:

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj marynatę.

Krok 2

Mięso zalej zalewą.

Krok 3

Po 2 godzinach piecz na grillu 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka baranie z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej