
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę – cebule drobno pokrój, następnie w miseczce połącz z pieprzem, sokiem z cytryny, olejem przyprawą Knorr i ziołami prowansalskimi.
Krok 2
Żeberka pokrój i zalej marynatą. Pozostawić na 2 godz w chłodnym miejscu.
Krok 3
Po wyjęciu z marynaty żeberka odsączyć, grillować po 15 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej