Żeberka w ziołach prowansalskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w ziołach prowansalskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować marynatę – cebule drobno pokrój, następnie w miseczce połącz z pieprzem, sokiem z cytryny, olejem przyprawą Knorr i ziołami prowansalskimi.

Krok 2

Żeberka pokrój i zalej marynatą. Pozostawić na 2 godz w chłodnym miejscu.

Krok 3

Po wyjęciu z marynaty żeberka odsączyć, grillować po 15 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w ziołach prowansalskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatouille z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej