
Składniki
1 kilogram
1.5 litra
0.5 kilograma
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion Knorr.
Krok 2
Obierz warzywa i pokrój w kostkę, ziemniaki dodaj do wywaru Knorr i gotuj do miękkości.
Krok 3
Następnie dodaj pokrojoną dynię i gotuj do miękkości, po czym dodaj topiony serek i poczekaj by się rozpuścił.
Krok 4
Następnie zmiksuj blenderem na aksamitny krem i dopraw według smaku. Przelej na talerz. Polej śmietaną i posyp posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa dyniowa z serkiem
Jest delikatna, kremowa i bardzo smaczna. Zupa dyniowa z serkiem to popularne jesienne danie, które podawać można z wieloma dodatkami. Sprawdzą się szczególnie: ciasto francuskie, różnego rodzaju sery, grzanki z ziołami, pietruszkowe pesto oraz świeże zioła. Potrawę przyrządza się z gotowanych w bulionie ziemniaków oraz dyni. Do nich dołącza się jeszcze topiony serek śmietankowy i całość miksuje na gładki krem. Dorzuca się do niego również przyprawy – gałkę muszkatołową i mieloną ostrą paprykę. Pasować będą też imbir, curry lub odrobina cynamonu. Dzięki nim danie nabierze głębszego smaku i będzie bardziej aromatyczne. Zupę dyniową z serkiem serwuje się z kwaśną śmietaną. Warto posypać ją także prażonymi pestkami dyni. Potrawa będzie doskonała jako ciepła kolacja albo przystawka do dania głównego. Z łyżką kwaśnej śmietany i plasterkiem pomarańczy, nabierze bardziej egzotycznego charakteru. Zobacz, jak przyrządzić pyszną zupę dyniową. Skorzystaj z powyższego przepisu! Życzymy smacznego.