Zupa kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kalafiorowa

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

450 gramów

250 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy.

Krok 2

Dodajemy obraną włoszczyznę, czekamy do uzyskania miękkości.

Krok 3

Podczas gdy włoszczyzna się gotuje kroimy ziemniaki

Krok 4

Wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem wraz z ziemniakami.

Krok 5

Przyprawiamy vegetą i kostką rosołową .

Krok 6

Dodajemy kalafior i chwilę gotujemy do uzyskania miękkości.

Krok 7

Na koniec dodajemy śmietankę i koperek NIE GOTUJĄC JUŻ ZUPY.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej