
Składniki
1 szklanka
500 gramów
2 opakowania
10 plastrów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody.
Krok 2
Bulion dodaj do mleczka kokosowego, wrzuć plasterki imbiru.
Krok 3
Postaw na palnik, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 10 minut.
Krok 4
Wrzuć kurczaka pokrojonego w paski, sos rybny, pastę sambal oelek i cukier.
Krok 5
Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6
Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i rozlej zupę do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej