Zupa serowa z gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z gruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

15 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 750 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Buliony na włoszczyżnie

Krok 2

Obierz cebule i posiekaj bardzo drobno. Po oczyszczeniu łodyg, selera naciowego pokrój je w plasty.

Krok 3

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i seler. Smaż mieszając przez cały czas smażenia, około 5 minut.

Krok 4

Całość zalej bulionem warzywnym. Wywar gotuj mniej więcej godzinę, koniecznie pod przykryciem.

Krok 5

Ser starannie rozgnieć widelcem do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej do niego śmietanę.

Krok 6

Masę serową dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj. Zupę przepuść przez sito, lub zmiksuj, by pozbyć się jakichkolwiek grudek.

Krok 7

Umytą gruszkę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i łuski ze środka, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Przed podaniem porcje ozdób plastrem gruszki i liściem selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej