
Składniki
null
15 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 750 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Buliony na włoszczyżnie
Krok 2
Obierz cebule i posiekaj bardzo drobno. Po oczyszczeniu łodyg, selera naciowego pokrój je w plasty.
Krok 3
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i seler. Smaż mieszając przez cały czas smażenia, około 5 minut.
Krok 4
Całość zalej bulionem warzywnym. Wywar gotuj mniej więcej godzinę, koniecznie pod przykryciem.
Krok 5
Ser starannie rozgnieć widelcem do uzyskania jednolitej masy, a następnie dolej do niego śmietanę.
Krok 6
Masę serową dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj. Zupę przepuść przez sito, lub zmiksuj, by pozbyć się jakichkolwiek grudek.
Krok 7
Umytą gruszkę przekrój wzdłuż na pół, usuń pestki i łuski ze środka, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Przed podaniem porcje ozdób plastrem gruszki i liściem selera naciowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej