
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka opłucz, osusz, i usuń gniazda. Pokrój na ósemki
Krok 2
Zalej litrem wody i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Następnie przetrzyj owoce i wymieszaj z nimi mąkę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.
Krok 4
Wymieszaj z zupą i zagotuj. Na talerzu, do każdej porcji dodaj łyżkę konfitur z żurawiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























