
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
8 szklanek
2 łyżeczki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso i podsmażaj do czasu, gdy zmieni kolor.
Krok 3
Rondel zestaw z ognia, dodaj oba rodzaje papryki w proszku i kminek oraz pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj, po czym wstaw ponowie na ogień.
Krok 4
Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 5
Do zupy dodaj kukurydzę i makaron, gotuj do czasu, gdy makaron uzyska odpowiednią miękkość.
Krok 6
Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej do zupy, mieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 7
Wyłącz ogień, do zupy dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej