
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżka
50 gramów
1.5 litra
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz, opłucz i pokrój w paski.
Krok 2
Połącz z koncentratem pomidorowych i masłem. Duś około 10 minut.
Krok 3
Następnie wymieszaj z wywarem, śmietaną połączoną z mąką i ugotuj.
Krok 4
Dodaj posiekany koperek i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej