Zupa z boczniaków i pieczarek - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
469 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

416 osób wydrukowało

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 plastry

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej je 500 ml wody.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 5

Krok 6

Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Ryszard Literacki-rylit

    Ryszard Literacki-rylit , 18.11.2016

    Jak może być dobra zupa z torebki.Przecież to sama chemia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Radziszewska

    Iwona Radziszewska , 18.11.2016

    Ziemiaczano-pieczarkowa?! Chyba ziemniaczano - boczniakowa, z pieczarki tylko zupa w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Borucka-Piech

    Joanna Borucka-Piech , 05.11.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Zielska

    Małgorzata Zielska , 05.11.2016

    Jem zupy przez cały rok, jestem zupożercą

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.