Zupa z boczniaków i pieczarek - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
469 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

416 osób wydrukowało

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 plastry

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej je 500 ml wody.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 5

Krok 6

Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Ryszard Literacki-rylit

    Ryszard Literacki-rylit , 18.11.2016

    Jak może być dobra zupa z torebki.Przecież to sama chemia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Radziszewska

    Iwona Radziszewska , 18.11.2016

    Ziemiaczano-pieczarkowa?! Chyba ziemniaczano - boczniakowa, z pieczarki tylko zupa w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Borucka-Piech

    Joanna Borucka-Piech , 05.11.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Zielska

    Małgorzata Zielska , 05.11.2016

    Jem zupy przez cały rok, jestem zupożercą

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.