Żurek aromatyzowany rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek aromatyzowany rozmarynem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.

Krok 2

Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.

Krok 3

Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.

Krok 4

Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 5

Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.

Krok 6

Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej