Farsz rybny do pasztetu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz rybny do pasztetu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

600 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odfiletowaną rybę posiekaj. Posiekaną cebulę usmaż na maśle (1 łyżka).

Krok 2

Dodaj posiekana rybę i nadal smaż i dopraw zmielonym pieprzem.

Krok 3

Bułkę paryską namocz w mleku odciśnij i dodaj do ryby.

Krok 4

Dodaj bulion rybny i łyżkę świeżego masła, szczyptę gałki muszkatołowej, posiekaną natkę pietruszki i jajko.

Krok 5

Masę dopraw Przyprawą Delikat Knorr, wymieszaj i zmiksuj. Formuj z ciasta prostokąty, wypełnij farszem i zapiekaj 50 minut w 175 stopniach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz rybny do pasztetu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej