
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj i osusz.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj razem z winem, oliwą, odrobiną wody, ziołami i przyprawami.
Krok 3
W tak przygotowanej zalewie marynuj pstrągi przez kilka godzin.
Krok 4
Ryby przełóż do brytfanki razem z pozostałą marynatą i zagotuj. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz przez ok.20 minut
Krok 5
Ryby przełóż na ogrzany półmisek, a pozostały sos przetrzyj przez sitko i roztrzep razem z żółtkami.
Krok 6
Dopraw do smaku i lekko podgrzej, nie gotuj, aby jajka się nie ścięły.
Krok 7
Podawaj apetyczne pstrągi razem z przygotowanym winnym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej