
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
null
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach.
Krok 2
Osącz, ostudź i pokrój plasterki lub w kostkę.
Krok 3
Ogórka i śledzia potnij w mniejsze kawałki i wymieszaj razem z ziemniakami, śmietaną, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku.
Krok 4
Biednego śledzika przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej