Bigos z dziczyzny - z dzika: przepis myśliwski | Przepisy.pl pixel

Bigos z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

700 gramów

100 gramów

1 szklanka

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę razem z boczkiem, włóż do pokrojonej i odciśniętej kapusty, zalej małą ilością wody i ugotuj na małym ogniu.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i usmaż, dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smaż razem I-2 minuty.

Krok 3

Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc, połącz z kapustą i winem, koncentratem pomidorowym i opłukanymi kaparami, chwilę podduś i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ćwikła
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej