
Składniki
1 szklanka
1 plaster
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na plastry, a następnie natrzyj go solą czosnkową i odłóż na kilka minut.
Krok 2
Przygotuj zalewę: do miski wlej szklankę wody, dodaj ocet i Przyprawę do karkówki Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Boczek włóż do zalewy i pozostaw na 24 godziny.
Krok 4
Na drugi dzień upiecz na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej