
Składniki
200 gramów
15 gramów
30 gramów
10 gramów
20 gramów
30 gramów
50 gramów
40 gramów
80 gramów
3 szczypty
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały, wszystkie orzechy i nerkowce pokrój na mniejsze kawałki
Krok 2
Wszystkie suche składniki z wyjątkiem żurawiny, cynamonu i soli połącz w misce.
Krok 3
Zagotuj masło, z miodem i przyprawami w rondelku.
Krok 4
Do suchych składników wlej zawartość rondelka i szybko oraz dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Granolę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak, by nie nachodziła na siebie).
Krok 6
Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 15 minut. Po połowie czasu granolę przemieszaj.
Krok 7
Do gotowej granoli dodaj żurawinę i wymieszaj.
Krok 8
Podawaj ją z jogurtem i świeżymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























