
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone piersi rozbij tłuczkiem na folii spożywczej, aby nie uszkodzić struktury mięsa.
Krok 2
Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż, dorzuć połowę pokrojonych w plastry pieczarek i duś aż do odparowania płynu. Gotowe przełóż do miseczki, dodaj łyżkę bułki tartej i przyprawę Delikat Knorr.
Krok 3
Mięso posmaruj farszem, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką.
Krok 4
Gotowe roladki podsmaż na złoto na patelni. Dodaj resztę pieczarek pokrojonych w plastry, smaż 5 minut. Dodaj białe wino i odparuj.
Krok 5
Następnie dolej 1 litr wody, włóż bulionetkę Knorr i duś na małym ogniu ok. 30-40 minut. Powstały podczas duszenia sos zagęść śmietaną wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej