Drobiowe roladki z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone piersi rozbij tłuczkiem na folii spożywczej, aby nie uszkodzić struktury mięsa.

Krok 2

Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż, dorzuć połowę pokrojonych w plastry pieczarek i duś aż do odparowania płynu. Gotowe przełóż do miseczki, dodaj łyżkę bułki tartej i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 3

Mięso posmaruj farszem, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe roladki podsmaż na złoto na patelni. Dodaj resztę pieczarek pokrojonych w plastry, smaż 5 minut. Dodaj białe wino i odparuj.

Krok 5

Następnie dolej 1 litr wody, włóż bulionetkę Knorr i duś na małym ogniu ok. 30-40 minut. Powstały podczas duszenia sos zagęść śmietaną wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej