
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
250 mililitrów
50 gramów
30 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone udka z kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, mąkę, śmietanę oraz przyprawy z opakowania Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr. Zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 3
Mięso w woreczku ułóż w naczyniu żaroodpornym i całość piecz przez 40 minut w temperaturze 180 °C.
Krok 4
W mikserze wymieszaj pokruszony chleb z natką pietruszki i parmezanem. Powinna powstać posypka chlebowa.
Krok 5
Gdy mięso będzie upieczone, otwórz ostrożnie woreczek. Następnie posyp mięso kruszonką chlebową i piecz jeszcze przez 10-15 minut w temperaturze 200 °C, aż masa z chleba zrobi się chrupiąca i rumiana. Potrawę podawaj ze świeżym szpinakiem, serem feta i limonką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej