Duszone żeberka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone żeberka w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

800 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.

Krok 3

Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek

Krok 4

Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej