
Składniki
1
250 gramów
1
1 sztuka
20
100
null
50 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na oliwie. Orzechy upal na suchej patelni.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj orzechy i zalej szklanką wody, zagotuj. Dodaj 1/2 bulionetki Knorr i śmietanę. Gotuj 10 minut, następnie sos zmiksuj i dodaj pieczarki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gotowym sosem. Podawaj udekorowany orzechami i świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej