Eleganckie rurki Cannelloni na sposób florencki
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
3 łyżeczki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
3 sztuki
50 mililitrów
100
16
250 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w ósemki. Selera umyj i pokrój w niewielkie kawałki pod skosem. Przesmaż razem na oliwie, oprósz oregano i dodaj wino. Duś kilka minut i dopraw do smaku.
Krok 3
Mielone mięso wymieszaj z serem (2 łyżkami), dodaj jajko, bułkę tartą i dopraw do smaku Delikatem Knorr. Gotowym farszem napełnij makaronowe rurki.
Krok 5
Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i wyłóż dno podduszonymi warzywami. Na nich układaj nafaszerowane cannelloni i zalej przygotowanym sosem Knorr.
Krok 6
Posyp startym serem i eleganckie rury na sposób florencki zapiekaj przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną, zagotuj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej