Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 3

Krok 4

Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 4

Krok 5

Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej